Het verstrooien van de as kan op verschillende manieren en plekken.


4.1 Verstrooiing bij een crematorium of begraafplaats

Strooiveld;
De plaats van verstrooiing bij een crematorium of begraafplaats is meestal een speciaal daartoe aangelegd strooiveld. Dit stuk grond kan een grasveld zijn, maar bij sommige crematoria kan dit ook een gedeelte van een bos en/of park zijn.

 

4.2 Verstrooiing elders

Verstrooien over een graf;
Heeft men specifieke wensen over de plek van verstrooiing dan moet dat wel uitdrukkelijk kenbaar worden gemaakt. Het is bijvoorbeeld mogelijk de as te laten verstrooien over een graf. Daar is echter wel de toestemming nodig van de rechthebbende op dat graf. Tevens is het verstandig de beheerder van de begraafplaats op de hoogte te stellen.

 

4.3 Verstrooiing op een 'geliefd' plekje

Toestemming;
De as kan ook op een niet 'direct' daarvoor bestemde plaats worden verstrooid, zoals op een favoriet stukje land of visstek. Hierbij is het overigens wel raadzaam te overleggen met de eigenaar van de grond, indien de grond (plek) niet uw eigendom is. Wilt u op een openbare plaats de as verstrooien is het raadzaam met de gemeente contact op te nemen. Op een aantal plaatsen is het namelijk verboden, zoals op verharde wegen.

 

4.4 Verstrooiing vanaf een boot of vanuit een vliegtuig

In bijzijn van nabestaanden;
Behalve op land kan verstrooiing ook plaatsvinden op zee, per schip of vliegtuig. De kosten variëren, mede afhankelijke van het al dan niet aanwezig zijn van familie/nabestaanden. Bovendien kan het aantal passagiers beperkt zijn.

 

Overzicht van dienstverleners Asverstrooiing

 

Terug naar inhoudsopgave Cremeren
Terug naar inhoudsopgave Uitvaart encyclopedie

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.